Skip to main content
av. Stan Tîrnoveanu, prim-vicepreședinte UNPIR (foto: Universul Juridic)

Tîrnoveanu, UNPIR: ”Ne dorim un parteneriat mai departe cu ONPCSB (...) împreună vom marca zonele de risc”

Institutul Național de Pregătire a Practicienilor în Insolvență din România (INPPI) a acreditat conferința națională „Prevenirea și combaterea spălării banilor. Impactul legii asupra profesiilor liberale”, eveniment în care vor vorbi și reprezentanți UNPIR.

Av. Stan Tîrnoveanu, prim-vicepreședinte UNPIR a adresat un mesaj în deschiderea evenimentului, iar conf. univ. dr. Vasile Nemeș, membru CNC UNPIR, a vorbit despre ”Spălarea banilor și beneficiarii reali în contextul jurisprudențial și legislativ actual” în cadrul Panelului II, numit ”Metode noi, instrumente noi. Servicii profesionale de asistență juridică de profil, soluții AML, tehnologii emergente”.

Discursul susținut de dl. Tîrnoveanu în deschiderea conferinței a subliniat angajamentul UNPIR față de prevenirea și combaterea spălării banilor, evidențiind colaborarea constantă cu Oficiul Național de Prevenire și Combatere a Spălării Banilor (ONPCSB).

A fost prezentat procesul în desfășurare privind elaborarea unor ghiduri și reglementări sectoriale specifice profesiei de practician în insolvență, menite să răspundă provocărilor din domeniu. De asemenea, UNPIR lucrează la realizarea unui raport sectorial de evaluare a riscurilor, la dezvoltarea unor modele orientative de formare și formularistică pentru practicieni, precum și la instituirea unui mecanism de comunicare permanentă între membrii Uniunii și ONPCSB.

„Ne dorim un parteneriat mai departe cu ONPCSB, suport pentru că este evident că abilitățile noastre ca specialiști în insolvență nu sunt pe standardul cel mai ridicat, însă împreună vom marca zonele de risc și vom pune flagurile necesare atunci când există zona unui risc în ceea ce privește identificarea beneficiarului și raportarea tranzacțiilor suspecte”, a declarat dl. Tîrnoveanu în deschiderea evenimentului.

În discurs a fost reiterată intenția de a consolida parteneriatul cu ONPCSB, în scopul îmbunătățirii capacității practicienilor în insolvență de a identifica și raporta tranzacțiile suspecte, precum și de a marca zonele de risc în ceea ce privește identificarea beneficiarului real. S-a evidențiat necesitatea dezvoltării abilităților practicienilor pentru conformarea adecvată la cerințele legale și la standardele de raportare, subliniindu-se faptul că există o dorință reală de conformare, însă este nevoie de suport și instruire continuă în acest sens.

Despre eveniment

Camera de Comerț și Industrie a Municipiului București și Grupul editorial Universul Juridic, în parteneriat cu Oficiul pentru Prevenirea și Combaterea Spălării Banilor, cu sprijinul Asociației Române a Băncilor, Colegiului Consilierilor Juridici București, Autorității de Supraveghere Financiară și Agenția Națională de Administrare a Bunurilor Indisponibilizate, au organizat cea de-a VII-a ediție a Conferinței Naționale de Prevenire și Combatere a Spălării Banilor, cu tema „Un front AML consolidat – Guvernanța corporativă față în față cu fenomenul spălării banilor”. 

Click AICI pentru un articol Universul Juridic referitor la desfășurarea evenimentului.

(Foto: av. Stan Tîrnoveanu, prim-vicepreședinte UNPIR. Sursă: Universul Juridic)